Tattoo Nazorg

TATTOO NAZORG

Yes, je hebt je nieuwe tatoeage laten zetten. Maar dan? Belangrijk is om deze goed te verzorgen wil je het beste eindresultaat bereiken.

cover-articolo-tattoo-defender-poggi

TATTOO NAZORG TIPS

 

Om zo lang mogelijk te genieten van je prachtige, nieuwe tattoo geven wij je enkele tips:

Laat je nieuwe tattoo niet uitdrogen!

Bij thuiskomst verwijder de folie na 1á 2 uur.

Belangrijk is dat je de tattoo 3 keer per dag goed insmeert met Bepanthen. Mocht 3 keer niet lukken doe het dan minimaal twee keer per dag. Zorg dat je hem insmeert met schone handen gewassen met antibacteriële zeep bij voorkeur Unicura. Houd er rekening mee dat de tattoo af kan geven. Draag geen strakke kleding maar zorg dat het kan luchten. Smeer niet te dik, hierdoor kan je huid week worden en ontstaan er pukkeltjes en kan de kleur teruglopen. Smeer ook niet een te dun laagje, hierdoor kunnen er korstjes ontstaan en dit kan leiden tot scheurtjes.

Douchen en in (zwem)bad

Ga de eerste dagen niet te lang in bad of onder de douche. Door het lang weken kan de inkt uit je huid trekken of door bacteriën in het water kan zijn dat het gaat ontsteken. Let hierbij ook op met natuurlijk zwemwater en ga niet in zwembadwater. Douche wat korter en dep je nieuwe tattoo met een schone niet pluizende doek droog.

Geen wasgel of shampoo

Was je tattoo niet met shampoo of wasgel, hier zit parfum in en dat kan zorgen voor ontstekingen. Lauw water is de beste manier om de tattoo en de huid eromheen schoon te houden.

Niet krabben!

Je tatoeage zal gaan jeuken, dit is een goed teken. Je bent op weg naar een goede genezing! Ga niet krabben, het is moeilijk maar probeer er van af te blijven.

Blijf uit de buurt van de zon of zonnebank

Met een nieuwe tattoo is uit de zon blijven een vereiste, in iedere geval de eerste 4 weken als dit niet mogelijk is gebruik bij voorkeur factor 50 zonnebrand creme . Smeer je tattoo goed in zodat hij zo lang mogelijk mooi zal blijven zitten.

Geen vieze kleding dragen of zweten

Probeer vieze kleding en sporten te vermijden, zweten en vieze kleding dragen kan zorgen voor een ontsteking.

Laat je folie niet te lang zitten

Een folie beschermt de tatoeage, zeker wanneer deze net gezet is. Het te lang laten zitten kan leiden tot zwetende huid met als gevolg ontsteking. Zorg dat je hem af en toe goed laat luchten, dit bevorderd de genezing.NEEM CONTACT OP OM UW TATTOO SESSIE IN TE PLANNEN